Saltar als continguts principals.

Acció de la Creu Roja en suport als refugiats

14/02/2018

El passat 29/12/2017, es va celebrar una roda de premsa a la seu de l’ICAT, en el marc de l’Exposició “11 vidas en 11 maletas” elaborada per la Fundació de la Abogacía Española, en la que el psicòleg i tècnic de la Creu Roja Omar Charif, va exposar les tasques que duen a terme  per tal de donar suport i integrar als refugiats que arriben a Tarragona.

Omar va explicar que el procés d’acollida dels refugiats està integrat per tres fases en funció de la integració de cada persona: una primera d’acolliment en la que les persones nou vingudes passen a residir en vivendes de l’entitat, durant un periode de sis mesos, podent-se prorrogar a tres mesos més. En aquesta fase inicial, a part de vivenda, i cobertura de necessitats bàsiques, se’ls ofereix formació en diversos àmbits, des de coneixement de l’idioma a aspectes bàsics de l’economia familiar, així a buscar feina. Als nens que es troben en edat escolar, tam`be se’ls facilita i busca un centre educatiu.

En el segona fase d’integració, i ja amb més autonomía, les persones han de buscar un pis on residir, que abona l’entitat, administrar un pressupost que se’ls asigna, i trobar una feina. La durada d’aquesta segona fase tambè és de sis mesos, prorrogable a tres, en funció de els circumstàncies.

La tercera i última fase és la d’autonomia, on s’espera que les famílies ja integrades i amb llocs de treball, puguin “volar soles”,  sense perjudici del suport i ajuda de l’entitat en tot allò que se’ls pugui plantejar i necesitar.

Segons les dades facilitades per Omar Charif, el 42% dels refugiats vinguts a Tarragona han trobat llocs de treball, i han aconseguit integrar-se a la ciutat, si bé tambè va comentar que la implicació de la societat civil amb el amb el problema del refugiats ha minvat moltíssim, perquè és un tema que ja “no està de moda”, o a les notícies ja no se’n parla tant com temps enrerra. Que el voluntariat ha baixat molt i no s’fereixen llars com es feia al principi de la crisis.

Però el cert és que els camps de refugiats continúen plens de persones i nens que viuen en unes condicions infrahumanes, tal i com queda reflexat en l’exposició “11 vidas en 11 maletas”, i que Espanya solament ha acollit 2.698 persones sol.licitants de protecció internacional, dels 17.000 que hauria d’haver acollit.

Posem-nos a la seva pell, pensem com ens agradaría que ens tractessin a nosaltres en la seva situació, i actuem en conseqüència: siguem tolerants i integradors, que així, el món será una mica millor.

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..