Saltar als continguts principals.

L'ICAT i la Direcció dels Serveis Territorials de Justícia analitzen la situació del SCPE dels jutjats del Vendrell

02/02/2018

El passat 25 de gener el vicedegà de l'ICAT, Julio de Parellada, juntament amb la vocal del Vendrell de la Junta de Govern, Ester Girol, van mantenir una reunió de treball amb la directora dels Serveis Territorials de Justícia de Tarragona, Fina Palomar, i amb el cap de servei de Suport Judicial, Jordi Gibert, per tractar i intentar solucionar les incidències que s'estan produint en el Servei Comú Processal d'Execucions dels jutjats del Vendrell.

La reunió es va realitzar en un ambient plenament constructiu i dirigit a posar en comú les queixes de les quals ha tingut coneixement l'ICAT després de l'obertura d'un període d'informació col·legial instat per la CRAJ a aquests efectes. Es va partir de la base que ens trobem amb un servei de tramitació amb la finalitat de donar compliment a les resolucions judicials, les quals, en la seva major part, són de contingut econòmic.

Des de l'ICAT es considera inacceptable que el despatx a l'execució, el trasllat d'informació patrimonial dels executats, l'embargament de béns sol·licitat o la tramitació de subhastes (sol·licitud de certificació de càrregues, designació perit per avaluar les càrregues) tingui un temps mitjà d'espera d'un any, la qual cosa lògicament suposa que en la majoria d'ocasions aquestes mesures adoptades siguin ineficaces, produint-se un clar perjudici econòmic no solament per al creditor sinó també per a la pròpia economia comarcal que veu truncades les expectatives de veure satisfet el deute existent i per tant la confiança en una justícia sense dilacions.

En aquesta reunió es va sol·licitar acabar amb el sistema híbrid vigent en la presentació d'escrits per aconseguir la fase totalment telemàtica, la qual cosa suposaria agilitar la tramitació dels expedients judicials. D'altra banda, es va posar en coneixement i es va considerar com no adequades aquelles resolucions dictades per algun lletrat de l'Administració de justícia en les quals es requereix a les parts que moderin la presentació d'escrits recordatoris, ja que això suposa retardar encara més si cap la tramitació dels procediments, assegurant-se en aquestes mateixes resolucions que el termini mitjà per proveir els escrits és d'un any vista des del moment de la seva presentació.

Aquests temes i molts d'altres van ser comentats en la reunió, en la que es va posar de manifest una clara voluntat de solucionar les queixes plantejades, convocant-se les parts en un futur per continuar tractant aquest tema i per informar-nos sobre si les mesures a implantar donen el resultat desitjat.

Recordem a tots els col·legiats que l'ICAT disposa d'un formulari de comunicació a emplenar en el cas de voler informar d'alguna incidència o comentari en relació a aquest servei. Per a qualsevol altra consulta, podeu contactar amb la CRAJ per correu electrònic a l'adreça craj@icatarragona.com.

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..