Saltar als continguts principals.

Les V Jornades de Dret Portuari reuneixen a prop d'un centenar de persones a l'ICAT

04/12/2017

L'ICAT i l’Autoritat Portuària de Tarragona van organitzar conjuntament i per cinquè any consecutiu les Jornades de Dret Portuari, que aquest any van comptar amb la presència d’una vuitantena de persones.

Les jornades es van celebrar el dia 1 de desembre al matí a la sala d'actes de l'ICAT i les va inaugurar el degà del Col·legi, Manel Albiac,  i la Sra. Yolanda Vizcarro, secretària general i directora del serveis jurídics de l'Autoritat Portuària de Tarragona. Tots dos van coincidir  en la importància que els professionals del Dret de Tarragona actualitzin permanentment els seus coneixements en aquesta matèria específica. El degà va posar en valor “el potencial del sector portuari per als professionals del dret de Tarragona, un àmbit en el que per aquest motiu potenciem la formació per tal que els nostres col·legiats puguin aprofitar les oportunitats que se’ls obren pel fet de treballar en la zona d’influència d’un dels ports més importants de l’Estat”. Per la seva banda, Vizcarro va agrair l'estreta col·laboració entre l'ICAT I el Port de Tarragona per aconseguir consolidar aquestes prestigioses jornades.

Després de la inauguració va arribar el torn de les diferents ponències. La primera titulada 'Concurrència competitiva en els procediments d'atorgament de concessions portuàries' a càrrec del Sr. Alejandro Hernández del Castillo, advocat de l'Estat en excedència i advocat de GVA & ATENCIA.

La segona ponència la va pronunciar el Sr. Enric Martínez Sastre, responsable territorial de la zona sud de Ports de la Generalitat i director coordinador del Pla de Ports de Catalunya 2030, que s'ha centrat en el nou pla de Ports de Catalunya. També es van exposar ponències com ara "Contingut i límits del Reglament d'Explotació i Policia dels ports esportius: el cas particular de la Marina d'Empuriabrava", a càrrec del Sr. Xavier Soy i Ros, soci de Pareja & Associats Advocats i "La reforma del règim jurídic del servei portuari de manipulació de mercaderies: el Real Decreto-ley 8/2017, de 12 de mayo" a càrrec del Sr. José Antonio Morillo-Velarde del Peso, advocat de l'Estat i cap de l'assessoria Jurídica de l'organisme públic Ports de l'Estat.

Va clausurar la jornada el Sr. Josep Andreu i Figueras, president del Port de Tarragona que va posar de manifest la importància que per al desenvolupament de les empreses del Port té comptar amb juristes especialitzats en l’àmbit del dret portuari. Va incidir en la rellevància que aquestes jornades hagin arribat a la cinquena edició, posant en valor aquesta especialitat jurídica. També va destacar la gran tasca realitzada conjuntament entre l'ICAT i l’Autoritat Portuària de Tarragona amb la consolidació d'aquestes jornades de primer nivell. El president del Port va fnalitzar la seva intervenció agraint l'assistència i amb el ferm compromís de fer un gran Port al qual hi tinguin cabuda molts experts en dret portuari.

Podeu descarregar-vos la nota de premsa fent clic aquí.

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..