Saltar als continguts principals.

El magistrat del Tribunal Suprem Francisco Javier Orduña ha pronunciat una conferència a l’ICAT sobre transparència i protecció del consumidor

03/05/2018

El dia 2 de maig va tenir lloc a sala d’actes de l’ICAT una conferència de Il·lm. Sr. Francisco Javier Orduña, Magistrat del Tribunal Suprem sobre el valor de la transparència en el model europeu de protecció del consumidor. Aquest magistrat, amb el seu vot particular en contra de la Sentència del Tribunal Suprem de 25 de març de 2015 en relació a la retroactivitat o no de les clàusules sòl. El Magistrat, va ser un dels precursors de la Sentència del TJUE que va resoldre finalment a favor del consumidor.

Orduña va defensar que la transparència és un valor relativament nou a la nostra societat però és fonamental “perquè amplia i actualitza principis constitucionals com la justícia, la llibertat, la igualtat i el pluralisme polític”. En aquest sentit, la transparència és una avenç molt important “en la qualitat dels drets dels ciutadans i en la vertebració i la cohesió social”.

El Magistrat va detallar que en l’àmbit dels contractes privats cal millorar l’aplicació de la transparència. En aquest sentit, Orduña defensà que “cal assegurar la comprensibilitat d’allò que se signa en un contracte, ja que és una garantia que evita els abusos que s’han donat en l’àmbit bancari, per exemple”, en casos com les participacions preferents o alguns crèdits hipotecaris.

Orduña va diagnosticar que l’assentament de la transparència a la nostra societat és “un canvi cultural, que encara genera debats, tensions i resistències, però que cal impulsar per donar resposta a la reclamació de canvi que hi ha a la societat actual”.

Descarregar PDF


Per a més informació:
Departament de Comunicació de l’ICAT
Telèfon: 977 21 23 60
comunicacio@icatarragona.com
www.icatarragona.com

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..