Saltar als continguts principals.

El degà de l’ICAT i el president del COFT inauguren l’exposició “#DretsRefugiats, 11 vides en 11 maletes”

22/12/2017
  • La mostra es podrà visitar durant les properes setmanes a la seu que comparteixen totes dues entitats, al carrer Enric d’Ossó, 1, de Tarragona

Tarragona, 22 de desembre de 2017. El degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, Manel Albiac, i el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, Joaquim Nolla, han inaugurat aquest matí l’exposició “#DretsRefugiats, 11 vides en 11 maletes”. La mostra, organitzada per la Fundación del Consejo General de la Abogacía Española, juntament amb l'ICAT i el COFT, pretén alertar sobre la situació de vulnerabilitat a la que s’enfronten els refugiats quan fugen dels seus països. Cada maleta recull la història d'una persona o una família de refugiats. La maleta número 11 pertany a la d'una refugiada espanyola de fa 70 anys, per recordar que a la nostra història també s’ha patit aquest drama que ara ens afecta com a país d’acollida.

Durant els seus parlaments, Albiac i Nolla han coincidit en que cal conscienciar encara més la societat sobre situació que afronten aquestes persones i fins a quin punt l’ajuda que poden rebre al nostre país els pot salvar la vida perquè es refacin i puguin arrelar-se aquí per decidir més endavant si s’hi volen quedar o fins i tot tornar al seu país d’origen. En aquest sentit, han reclamat que cal abocar més esforços per reduir la situació de vulnerabilitat que pateixen els refugiats.

L’acte ha comptat amb la participació del subdelegat del govern a Tarragona, Jordi Sierra, i de representants de diverses entitats que desenvolupen projectes solidaris per ajudar als refugiats. Entre d’altres, han participat a l’acte: Eduard Martín (adjunt  a  Coordinació Oficina Provincial Creu Roja Tarragona), Emma Pérez (coordinadora tècnica del programa de refugiats a la Creu Roja Tarragona), Anna Mairal (responsable de comunicació de Càritas), Isabel Iturrieta (responsable del Departament de Migració de Càritas), a banda d’altres personalitats de la societat civil tarragonina com Agustí Pujol (president de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona) i Jaume Descarrega, president del Col·legi de Psicòlegs de Tarragona.

L’exposició romandrà oberta al públic fins al dia 15 de gener de 2018 a la seu que comparteixen l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona  i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona. En paral·lel, se celebraran diverses xerrades i conferències per donar a conèixer la tasca que fan aquestes entitats i la situació que afronten els refugiats quan arriben a casa nostra.

 

Descarregar PDF


Per a més informació:
Departament de Comunicació de l’ICAT
Telèfon: 977 21 23 60
comunicacio@icatarragona.com
www.icatarragona.com

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..