Saltar als continguts principals.

L’ICAT impulsa un curs per formar els futurs nous membres del Tribunal d’Arbitratge de Tarragona

21/06/2017

Tarragona, 21 de juny de 2017.  L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, l’ICAT, amb la col·laboració de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona i l’Associació per a l’Arbitratge a Tarragona, ha presentat avui el curs de formació online que servirà perquè els advocats que el completin quedin habilitats per exercir l’arbitratge.

El curs l’impulsa l’editorial Tirant Lo Blanch, s’iniciarà el 27 de juny i té una durada de 60 hores lectives durant sis mesos, entre juny i desembre de 2017. Els lletrats que el completin podran participar en el procediment de renovació de la llista d’àrbitres que formaran part del Tribunal d’Arbitratge de Tarragona, que obligatòriament hauran d’acreditar haver completat aquesta formació per poder exercir aquesta funció.

A l’acte d’inauguració hi ha participat el Degà de l’ICAT, Manel Albiac, el President de la Cambra de Comerç de Tarragona, Andreu Suriol, i la Directora Editorial de Tirant lo Blanch, Maria José Gálvez. Albiac ha destacat que ‘és molt important comptar amb àrbitres amb una formació adequada i especialitzats en les diverses matèries per tal que cada cop més litigis es tramitin per aquesta via’, i ha destacat la importància d’impulsar aquest curs amb ‘una editorial com Tirant lo Blanch, considerada la millor editorial jurídica de l’Estat’.

Per la seva banda, Andreu Suriol, ha coincidit en les bondats d’aquest curs ‘perquè els àrbitres estiguin formats’ i s’ha compromès a divulgar entre les empreses ‘la conveniència d’utilitzar aquesta via en la resolució de conflictes’. Des de Tirant lo Blanch, Maria José Gálvez, ha posat en valor ‘l’elevada qualificació dels professors que impartiran les diverses matèries’ i ha destacat ‘la qualitat de la plataforma online’ i la flexibilitat que fa que durant els sis mesos que dura el curs els alumnes ‘puguin organitzar els mòduls a la seva manera, sempre dins d’aquests sis mesos’.

Els Tribunals d’Arbitratge són òrgans que permeten resoldre litigis fora de la via judicial ordinària, el que suposa menys costos, més rapidesa i més possibilitat d’acord entre les parts que en els litigis que es resolen als tribunals. Potenciar aquesta via és un dels objectius de l’actual Junta de Govern de l’ICAT. La renovació dels membres del Tribunal d’Arbitratge de Tarragona es preveu pel 2018, i hi podran optar els advocats que superin aquest curs. 

 

Descarregar PDF


Per a més informació:
Departament de Comunicació de l’ICAT
Telèfon: 977 21 23 60
comunicacio@icatarragona.com
www.icatarragona.com

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..