Saltar als continguts principals.

L’ICAT acull una conferència sobre la Llei de la Segona Oportunitat i l’exoneració dels deutes insatisfets

23/05/2017

Tarragona, 23 de maig de 2017. La sala d’actes de l’ICAT ha acollit aquesta tarda una conferència organitzada per la Secció de la Segona Oportunitat del Col·legi d’Advocats de Tarragona que ha analitzat la Llei de la Segona Oportunitat. La xerrada ha anat a càrrec del magistrat del Jutjat Mercantil de Tarragona, l’Il·lustríssim César Suárez, i tenia com a títol ‘L’exoneració dels deutes insatisfets. La denominada Llei de la Segona Oportunitat’. La conferència l’han presentat els presidents de la Secció de la Segona Oportunitat de l’ICAT, Lluís Badia i Jaume Campà.

El ponent ha analitzat amb detall tots els aspectes d’aquesta normativa, que va entrar en vigor l’any 2015 amb l’objectiu de donar sortides alternatives a les persones ofegades per deutes, ja siguin empresarials o no, que són incapaços de pagar i que els fan molt difícil refer la seva vida després d’un fracàs econòmic. Suárez s’ha mostrat crític amb la normativa i la seva aplicació, perquè tot i que ha valorat com a positiu que es faci alguna cosa per solucionar aquestes situacions, ‘es nota que el legislador no creia massa amb la segona oportunitat, sinó que més aviat es deixava portar per qüestions electorals’.

El magistrat ha admès que la normativa té com a repte legislar dins d’un ‘equilibri complicat’, com és el de ‘permetre la resurrecció civil de les persones que no han tingut sort, però sense vulnerar un principi fonamental de l’Estat de Dret, el de pagar els deutes’. Suárez ha advertit que ‘entre tots ens estem carregant el procediment hipotecari, i això no és bo per a l’economia, per a que un país funcioni els creditors han de saber que cobraran i que ho faran en uns terminis raonables’.

El ponent ha analitzat amb profunditat els mecanismes de la normativa, afirmant que per arribar a l’exoneració dels deutes ‘cal superar una cursa d’obstacles’. Suárez ha reflexionat sobre el concepte de la ‘bona fe’, que és fonamental en aquest nou marc jurídic per discernir entre els casos en els que el deute contret és pot condonar per possibilitar la recuperació de les persones afectades i en els que no és aplicable aquesta solució.

 

Descarregar PDF


Per a més informació:
Departament de Comunicació de l’ICAT
Telèfon: 977 21 23 60
comunicacio@icatarragona.com
www.icatarragona.com

Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona © Copyright 2015. Reservats tots els drets.
  • Tecnologies
  • Disseny Pàgines Web Tarragona

Avís cookies

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recollir informació estadística. Si contínua navegant considerem que accepta la seva utilització. Més informació aquí..